Şantiye hayatını ve bu hayat yaşarken karşınıza çıkabilecek ilginç karakterin detaylarını bulabileceğiniz yazı dizime hoş geldiniz. Ama öncesinde facebook sayfamı şu linki kullanarak beğenmeyi ve youtube kanalıma abone olmayı unutmayın.

Çok değişik ve gayet renki bir ortamdır şantiye, kendine ait kuralları vardır, emir komuta zinciri orduya benzer. Bağırışlar küfürler sıradandır. Hijjen sınırlarınızı zorlarsınız şantiyelerde.Kendimden örnek vermem gerekirse, ben kesinlikle böcekten, örümcekten iğrenen bir insandım şantiye öncesi hayatımda. Ama şu linkten okuyabileceğiniz tecrübe sayesinde bundan eser kalmadı elbette. Yemek yediğiniz kapların yada çatal bıçağın pis olmasına adırmazsınız elbette şantiye de su sorundur, su sorun olmasa bile getirilen su asla temiz değildir. Kullandığınız kap kacağı yıkadığınızda bile temiz hissetirmez bu taşıma suyu, ama insan herşeye alışıyor buna da alışırsınız. Ne kadar temiz giyinirseniz giyinin, bir saate kalmaz üstünüz başınız toz toprak yada çamur içinde kalır, yüzünüze beton dökerken şerbet sıçraması veya kulağınızın içine sıva kaçması ve kulağınızı yıkatmak zorunda kalmanız olasıdır. Özellikle iş güvenliğine yeterince önem verilmeyen şantiyelerde özellikle de kalıp kontrolü yapmak zorundaysanız, kalıba tırmanırken düşmeniz veya olmadık yerden çıkan bir çivi yüzünden tatenoz aşısı olmanız da gayet olasıdır. Bu tehlikeler içinde yaşarken sürekli bu tehlikeleri hiçe saymanız ve önemsemeniz normal davranışınız haline gelir. Ayrıca bir mühendis olarak siz bu tehlikelerle karşılaşıyorsanız işçilerin başlarına gün içinde neler gelebileceğini şöyle bir düşünün ve onları korumanın sizin en önemli göreviniz olduğunu unutmayın lütfen.

Şantiye Ofisi

Özellikle sahada bir konteynırı ofis olarak kullanıyorsanız, o konteynır yazın soğumaz, kışın ısınmaz, merkez ofisle bağlantı kuracağınız internetiniz bir çeker bir çekmez, telefonunuz canı isterse çalışır. Bu şartlarda normalden çok uzun saatler geçirsiniz bu konforsuz çalışma alanınızda. Genelde birçok meslekte çalışma saatleri ve yemek saatiniz bellidir ve çok acil bir durum ortaya çıkmazsa değişmez, ama inşaat sektöründe sabahın çok erken saatlerinde başlarsınız çalışmaya ve gece çıkış saatiniz hiç belli olmaz. Şantiye haftanın hergünü 7/24 çalışır sizde bu duruma mecburen uyarsınız. Genelde şantiyelerde sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve akşam yemeği şirket tarafından sağlanır.

Bir noktadan sonra durum öyle bir hal alır ki, şantiyedeki çalışma arkadaşlarınız ile ailenizden daha fazla zaman geçirmeye başlarsınız. Bu durum askerlik arkadaşlığı benzeri bir sonuca evrilir. Şantiyede birbirlerine hiç uymayan karekterler arasında çok ilginç ve güzel arkadaşlıklar başlar. Bu arkadaşlarla hayat boyu iletişimde olmaya devam edersiniz. İnşaat piyasası çok büyükmüş gibi gözükse de aslında çok küçüktür. Bir şantiyede beraber çalıştığınız biriyle 3 şantiye sonrasında yeniden beraber çalışırsınız. Birbirinizden ilk şantiyede nefret ediyor olsanız bile bir sonrakinde bu kişi şantiyedeki en iyi arkadaşınız olabilir.

Bir sonraki yazımda şantiye ortamında karşılacağınız ilginç kişiliklerle devam edeceğim. Devamını okumak için tıklayın.

Düşünceleriniz benim için önemli!

WordPress PopUp Plugin
%d blogcu bunu beğendi: