Haftanın hergünü yazı yazmaya devam ediyorum, Linkedin, instagramda , facebookta ve youtubeda aktif olmaya çalışıyorum. Sanırım twitter‘a oldum olası ısınamadım ama orada da en azından yazıları paylaşmaya devam ediyorum. Sosyal Medya son zamanlarda hayatımda gerektiğinden fazla yer tutar hale geldi ve zaman yönetimi konusunu sorgulamaya başladım.

[instagram-feed imagepadding=0]

Günlük rutinim şu şekilde, sabah 4 gibi uyanıyorum, blog yazısını tamamlıyorum (geceden yazıyı düzenlemek ve araştırma yapmak koşuluyla yazdığım yazıları tamamlamak genelde 2 saatimi alıyor.) İnstagram, facebook ve youtube üzerinden mesajlara ve yorumlara cevap veriyorum ki, mesajların büyük bir bölümü ”Bana iş bulmak konusunda yardımcı olur musunuz?” oluyor.

Saat 6 gibi duş / traş / diş fırçalama / giyinme faslı başlıyor. Kahvaltıyı hayatımdan çıkaralı çok oldu. Bu beni kahvaltılık birşeyler hazırlama, kahvaltı etme ve bulaşıklardan kurtulma süresinden kurtarıyor.

6:45 de evden çıkıyorum 5 dakikalık yürüme sonrası servise ulaşıyorum ve servis 7:00 de kalkıyor. Proje ofisine ulaşmamız 40 dakkika sürüyor. Bu youtube yada netflix izlediğim yada sesli kitapla vakit geçirdiğim kefiyli bir süre. Ofisimin anahtarını aldıktan sonra kapımı açıyor ve günün ilk espressosunu hazırlıyorum. Bu sırada diz üstü bilgisayarı iş istasyonuna yerleştiriyor ve bilgisayarımı açıyorum , 10,5 saatlik mesai başlıyor. Sabah saatleri Münih’ten gelen emaileri cevaplamak, müşterinin sorunları ile uğraşmak ve toplantılar ile geçiyor. 12:00 gibi yarım saat süren bir öğle arası var.

Zaman Yönetimi

Zaman Yönetimi- OMAD

Şirketin sağladığı bir öğle yemeği yok, şantiye medeniyetten çok uzak olduğu için çevrede satın alabileceğiniz yemek de yok. Bu nedenle öğle yemeği dert haline geliyordu, elinizdeki seçenekler hafta sonu tencereyle yemek yapmak ve bütün hafta onu sefer tasları ile şantiyeye taşıyıp yemek yada aksam eve gidince ertesi gün için yemek hazırlamak şeklindeydi. Aç kalmak daha mantıklı geldi öğle yemeğini de hayatımdam çıkaralı 6 aydan fazla oldu, bu bana ekstaran 30 dakkika kazandırdı, bu 30 dakkika bir gün sonraki blog yazısı araştırmaları yapıyorum.

Öğle arası sonrasında ilk 3 saat planlama ile geçiyor. Primavera P6 ile yapılması gereken analizler, güncellemer, ve rapoları bu 3 saatlik sürede tamamlamaya çalışıyorum. Kalan süre de saat farkından dolayı Münih grubunun işe gelmesi ile onlarla yapılan toplatılarla geçiyor.

6:10’da servisimiz şehre geri dönmek üzere hareket ediyor, benim içinde youtube veya netflix saati geliyor. 6:40’da markete uğrayıp taze sebze satın alıyorum. En geç 7:10 da eve varıyor ve üstümü değiştirip akşam yemeği hazırlama başlıyorum. Günde tek öğün yemek (OMAD) yediğim için bu öğün nomalden çok daha önemli hale geliyor, Genelde gayet büyük bir porsiyon salata ve haşlanmış yeşil sebze ve protein yemeği hazırlıyor ve mideye indiriyorum. Bu yemek evresi genelde 8:30 gibi tamamlanıyor.

8:30 – 10:00 arası telefon görüşmeleri yapıyorum ve öğle arasında başladığım blog yazısı araştırmalarını tamamlıyorum. 10:00 yatmam gerekiyor ki, ertesi güne tekrar aynı şekilde başlayabileyim.

OMAD Sonuçları

Bu benim şuana kadar uyguladığım zaman yönetimi hafta içi hergün bu şekilde işliyor. Hayatımdan yemekleri ve atıştırmalıkları çıkartarak yaklaşık 20kg verdim ve hazırlık, yemek, bulaşık derken kaybettiğim sürede cabası. Bu rutüni tatiller ve pazar günleri hariç aynı şekilde uygulamaya devam ediyorum. Son 6 ayda gerektiğinden çok daha fazla yemek yediğimi fark ettim. Mutfak masrafımda inanılmaz derece azaldı. Bunun sağlıklı olmadığını iddaa edenler olsa da, ben son 6 ayda daha sağlıklı hissetmeye başladım.

1 Comment

  1. Pingback: Soru Sorabilir miyim? - Gezgin Şantiyeci - Hep Aynı Sorular!

Düşünceleriniz benim için önemli!

WordPress PopUp Plugin
%d blogcu bunu beğendi: