2020 yılı son 50 yılda dünyanın yaşadığı en kötü yıl olarak tarihe geçti sanırım. 2020 yılı benim adıma güzel başlamıştı aslında. Daha önce belirtiğim gibi güzel bir tatile çıktım bu projedeki ilk iznimde ve 2020 yılı için hedefim önceki yıllara oranla çok daha fazla gezmekti. Aslına bakarsanız Amur bölgesinin gelecekteki incisi Svobodny’ye gelme amaçlarımdan bir tanesi de bu projedeki izin şartları ve daha fazla gezme isteğiydi.

Yazıma geçmeden önce instagram hesabımdan beni takip etmeyi, facebook sayfamı şu linki tıklayarak beğenmeyi ve youtube kanalıma abone olmayı unutmayın. Ayrıca bloguma abone olursanız yeni yazılarımdan ilk siz haberdar olursunuz. Kazakistan’da başımdan geçenlerle ilgileniyorsanız şu başlık tam size göre.

Geldiğim ilk aylarda bana verilen tavsiyeleri değerlendirerek ve belki de 2019 yılı Nisan’ından Temmuz’una kadar gezdiğim için burada 6 ay geçirmek istedim izne çıkmadan önce. Bir aylık Rusya, İtalya ve Türkiye karışımı gezisi sonrasında tekrar vardım köyüme. Covid-19’un adı Wuhan virüsüydü henüz. Benim planlarımda daha sık izin kullanmak ve bol bol dünyayı gezmek vardı o zamanlar. Sonrasını biliyorsunuz. Ülkeler sınırlarını kapattı, uçuşlar durdu. Kaldım burada 8 ay, bir elimde maske ve bir elimde klavye. Elbette hepiniz gibi benim de moralim bozuldu, ne youtube için içerik ürettim ne de yazı yazdım. İlk düşüncem benim video çekip yayınlayacak sizin de bunlarla ilgilenecek halinizin olmadığıydı.

2020 Yılı Sonu – Z Raporu

2020 Yılı Sonu - Z Raporu

Sizlerden gelen mesajlar beni kendime getirdi. Size bu videoların ve blog yazılarının yol gösterdiğini fark ettim ve bir şekilde yeniden motive oldum. 2020 yılı içinde 35 video ve 75 üzerinde yazı yayımladım. Birçok üniversitenin yapı toplulukları ile keyifli sohbetler gerçekleştirdim. Youtube sayesinde çok renkli insanlarla tanıştım ve bazıları ile beraber youtube yayını gerçekleştirdim. Siz gençlerden çok güzel geri dönüşler aldım. Sorduğunuz sorulara bilgim ve görgüm yettiğince yanıt vermeye çalıştım. Sürçülisan ettiysek veya birinizin kalbini kırdıysak affola.

Youtube’da sizin işinize yarayacak, genelde ufkunuzu açacak bir içerik sunmaya çalışıyorum. Bazen de sadece sizden gelen sorulardan birine yanıt vermek için içerik hazırlıyorum. Bu sırada yeni tanıştığım ya da hali hazırda arkadaşım olan ilginç insanlar kamera karşısına çıkmak isterlerse onları sizlerle tanıştırmaya çalışıyorum. Bu hafta sonu iki röportaj gerçekleştirme fırsatı buldum. Birincisinin ilk iki bölümü yayında, son bölüm ve diğer röportajda çok kısa bir süre sonra yayında olacak. Bu iki değerli insana, ODTÜ İnşaat Mühendisliği Yapım Yönetimi ve Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Behzat Tokdemir’e ve Illinois Institute of Technology Mimarlık Fakültesinden Öğretim Görevlisi Dr. Ezgi Bay’a güzel sohbetleri ve değerli vakitlerini bana ayırdıkları için şükranlarımı sunuyorum.

İzlemeyenleriniz için Doç. Dr. Onur Behzat Tokdemir’le olan sohbetimizi aşağıda bulabilirsiniz.

Bu blogdaki paylaşımlarım ise yazıyı yazarkenki duygularıma göre şekilleniyor. Bazen deneyimlerimi anlatıyorum, bazen bilgi veriyorum, bazen de sadece içimi döküyorum sizlere. Youtube özelinde çok fazla geri dönüş alıyorum sizden, yorumlarınızla ve sorularınızla ama blog konusunda sesiz kalmayı tercih ediyorsunuz. Ayda ortalama 1000 kişinin (biliyorum çok az, bu nedenle sizlerden bir ricam var, yazılarımı sosyal medya hesaplarınızda paylaşın lütfen) ziyaret ettiği bir bloga hiç yorum gelmemesi ilginç. Ya okumuyorsunuz ya da faydası olmuyor.

2021 yılında hem blog hem de youtube için hangi konularda ilerlememi istiyorsunuz? Lütfen yorumlarınızı bu yazının altında paylaşın ve istekleriniz doğrultusunda ilerleyelim.

4 Comments

  1. Sezen

    Cevapla

    Çok farklı bir alanda meslek sahibi olmama rağmen yazılarınızdan faydalanmaktayım. Sadece inşaat sektörünün deneyimlerini değil aslında iş hayatının temelinde karsilasilacak problemleri ve tecrübelerinizi paylaşıyorsunuz. Alanınızla ilgili birçok konuda bilgi vermeniz ayrıca bunun dışında hayat tecrübelerinizi ve gezdiginiz yerlerle ilgili bilgi ve gorseller paylaşmanız herkes icin cok faydali. Sahsim adina bircok sey ogrendim ve bazı videolarda gerçekten eğlendim. Yeni şeyler öğrenmeyi seven, alanında kendini yetiştirmek isteyen, bazı islerin nasıl yapılacağını bilmeyen insanlara yol göstericilik yapıyorsunuz. Bence özellikle üniversite öğrencileri ve yeni mezunlar bu blog ve youtube videolarınızı takip etmeli. Bir edebiyatçı olarak şu cümleyle bitirmek isterim : “Akıllı insanlar hatalarından ders alır ama daha akıllı insanlar başkalarının hatalarından ders alır.”
    Tüm emeklerinizin karşıtını fazlasıyla görmeniz ve 2021’de gönlünüzce gezmeniz temennisiyle😊🙋🏻‍♀️🙋🏻‍♀️

  2. Cevapla

    Merhaba Tarkan Bey;
    Bilgilendirici yazılarınız ve içerikleriniz için teşekkür ederim. Ben yeni yeni tecrübe edinen yaklaşık 4 aydır çalışan bir meslektaşınızım. Özellikle yurtdışı hakkında yapmış olduğunuz videolar beni çok motive etmekte. Umarım en kısa sürede yurtdışında büyük ölçekli bir projede çalışma imkanı bulurum.
    Çalışmalarınızın ve başarılarınızın devamını dilerim, esenlikle kalın.

    • Cevapla

      Merhaba Ahmet Bey,
      Blogun ve videoların özellikle gençlere motivasyon sağlaması beni çok mutlu ediyor. Umarım en kısa sürede istediğiniz başarılara ulaşırsınız.

Düşünceleriniz benim için önemli!

WordPress PopUp Plugin
%d blogcu bunu beğendi: