Saha Mühendisi Olmak

Bu 3 görev sayesinde saha mühendisi ünvanına bir kaç adım daha yaklaşmıştım. Şantiyelerde biraz çalıştıysanız bilirsiniz saha mühendisi ofistekileri beğenmez boşuna para alıyorlar der. Ofis mühendisi de sahadakileri beğenmez bütün gün aylak aylak dolaşıp lak lak yapıyorlar der. İki gurupta kendi grubu orada olmasa o işin asla tamamlanamayacağına inanır. Bilidiğiniz gibi önceki şantiyelerimde ikisinide deneyimlemiştim…

İzmir Depremi – 30 Ekim 2020

Super Mario oynayanlarınız var mıdır aranızda bilmiyorum ama o oyunda bölüm sonu canavarı vardır. Bu oyunda her seviye de biraz zorlaşır ama her seferinde bölüm sonu canavarını atlatıp presese ulaştığını düşündüğünde prensesin başka kalede olduğunu öğrenirsin. 10 Ekim 2020 İzmir Depremi bana bu bölüm sonu canavarını hatırlatıyor. Yazıma geçmeden önce instagram hesabımdan beni takip etmeyi, facebook sayfamı…

Umman Sultanlığı

Önceki yazıda bahsettiğim email geldi. Gelen e-mail Hi Sarkan şeklinde başlasa da emailin devamını okuduğumda yüzüm aydınlandı. O anda 2450 dolar maaş alan bana 5000 dolar gibi bir para ile iş teklifi yapıyorlardı. Maaşımı bir anda iki katına çıkaran bu teklif karşısında çok düşünmeye gerek yoktu. Ama bazı çekingelerim vardı Umman Sultanlığı hakkında hiç bir…

Teknik Ofis Şefi

İzin dönüşünde elbette kendime gelmem uzun zaman aldı, bu sırada Teknik Ofis Şefi normalden biraz fazla üstüme gelmeye beni zorlamaya başladı. Her zamankinden biraz daha fazla çalışmamı bir çok konuyu onun kadar iyi bilmemi bekliyordu. Aradan bir ay geçtikten sonra durumu açıkladı. Yazıma geçmeden önce instagram hesabımdan beni takip etmeyi, facebook sayfamı şu linki tıklayarak beğenmeyi ve youtube kanalıma abone olmayı unutmayın. Ayrıca…

Yaşlanmak Güzeldir.

Zaman ilerliyor yaşlanıyoruz. Yaşlanmak kaçışı olmayan bir kazaya son gaz tatlı tatlı ilerlemek gibi. Bu Cumartesi sabahı size yaşanmış bir hikaye anlatmak istiyorum… Yazıma geçmeden önce instagram hesabımdan beni takip etmeyi, facebook sayfamı şu linki tıklayarak beğenmeyi ve youtube kanalıma abone olmayı unutmayın. Ayrıca bloguma abone olursanız yeni yazılarımdan ilk siz haberdar olursunuz. Kahramanımız sabah normalden çok daha erken bir saatte uyandı. Telefonunu…

Dolarla Maaş Almak

Türk lirasının şiddetle değer kaybettiği şu günlerde herkesin hayallerini süsleyen Dolarla Maaş Almak 2016 ve öncesi mezun olmuş inşaat mühendislerinde çok karşılaşılır bir durumdu. 2017 ve sonrası mezunlar tarafından altın yıllar olarak adlandırılan bu yıllardan biraz bahsedelim bugün. Yazıma geçmeden önce instagram hesabımdan beni takip etmeyi, facebook sayfamı şu linki tıklayarak beğenmeyi ve youtube kanalıma abone olmayı unutmayın. Ayrıca bloguma abone olursanız yeni…

İşsizlik Üzerine

Amur bölgesinin incisi Svobodny’de 7 ay izinsiz kalma ayrıcalığı yaşadıktan sonra, Rusya aldığı covid19 önlemlerini gevşetmeye karar verdi. Sadece bir kaç ülkeye ayrıcalık tanısa da, Türkiye bu ülkelerde birisi oldu ve ben de sınırlar açılır açılmaz Türkiye’ye gittim ve 1 ay tatil yapma şansı buldum. Bu tatil sırasında ülkemizi biraz yakından gözlemleme şansım oldu. Her…

Çelik Karkas Yapıların Kısa Tarihi

Size Çelik malzemesinin ilk kez hangi yapıda kullanıldığını sorsam, sanırım hepiniz Eyfel kulesi cevabını verirsiniz, ama bilinen aksine eyfel kulesi günümüzde yaygın olarak kullanılan Çelik malzemesinin aksine demir kullanılarak inşaa edilmiş bir kapı. Bu bir yazım hatası değil yapı demek istemedim özellikle Kapı diyorum çünkü yapının kullanım amacı Fransız devriminin 100. yılını kutlama etkinlikleri çerçevesinde…

Tappan Zee Köprüsü

Governor Malcolm Wilson Tappan Zee Köprüsü 1955 yılında yapılan New York eyaletindeki konsol köprülerden biriydi. 1952 yılında inaatına başlanan bu köprü Hudson Nehrinin en geniş olduğu noktadaki iki kara parçasını birleştiriyordu. Midtown Manhattan’dan 25 mil (40km ) uzakta olan bu köprü Tarrytown ile Nyack’ı birbirine bağlıyordu. Yazıma geçmeden önce facebook sayfamı şu linki tıklayarak beğenmeyi ve youtube kanalıma abone olmayı…

Amerika’da Betonarme Uygulamaları

Amerika’da Betonarme Uygulamaları Türkiye’ye dekine benzerlikler ve farkılıklar gösteriyor. Prebarik sistemleri ve yerinde dökme sistemleri hepimiz biliyoruz. Bu detaylara çok girmeyerek bana ilk karşılaştığımda çok ilginç gelen bir çeşit uygulamadan bahsetmek istiyorum. Yazıma geçmeden önce facebook sayfamı şu linki tıklayarak beğenmeyi ve youtube kanalıma abone olmayı unutmayın. Ayrıca Amerika’da geçirdiğim günler ve Amerika hakkındakı yazılarım için tıklayın. Amerika’da ahşap kullanımı hakkında detayları…

WordPress PopUp Plugin